27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Barış Kazandı

 

KARLSRUHE HABER / 

Karlsruhe’de Barış Kazandı !

Esnaf Rahat Bir Nefes Aldı..IMG_8786

Nihayet ”Pegida” isimli göçmen ve müslüman karşıtı aşırı sağ görüşlülerin toplandığı ve  Şubat ayı sonunda Karlsrıhe’de başlattıkları eylemleri bu gün bitirdi. 29 Aralık’a kadar sürmesi düşünülen gösterilerinin sonuncusunu bu gün yaptıklarını açıklayan aşırı sağcılar, son gösteriyi iptal ettiler. Bugün Karlsruhe’de düzenlenen nefret karşıtı barışçıl eyleme Karlsruhe’de kiliselerde destek verdi. 400 civarında barış eylemcisi, Pegida yandaşlarının 30 m yakınında düzenledikleri barış eylemine çok sayıda Karlsruheli katıldı.

IMG_8785

DİDF derneğininde destek verdiği gösteride, aşırı sağcıların Karlsruhe’yi terk etmesine kadar beklenildi. 400 barış yanlısı, 48 Pegida yandaşını bir daha gelmemeleri dilekleri ile uğurladı.

Pegida eylemcileri, Şubat ayından beri dile getirdikleri hakaretleri sıraladılar. İslam ve göçmen karşıtı 48 eylemci Alman başbakanı Angela Merkel’in görevi bırakmasını istedi. Konuşmaların ardından kısa bir yürüyüş yapan eylemciler sessizce dağıldılar.

IMG_8815

Pegida’nın Karlsruhe esnafına maddi zararı büyük oldu. Eylem günlerinde kapanan ana caddeler ve zaman zaman tansiyonun yükselmesi vatandaşları tedirgin etti. Eylemlerin yapılacağı günlerde kent merkezi adeta hayalet şehre dönüşüyordu. Bir çok Türk esnaf yürüyüşlerin Karlsruhe dışına çıkarılmasını istedi ancak bir sonuç alamadı. Post – Galeri en sert tavrı ortaya koyarak, Polislere alış-veriş merkezinde tuvalet yasağı koyması günün en çok koşulan konusu oldu. Karlsruhe Polisi bunun üzerine geri adım atarak güvenliği esnek hale getirdi.

Pegida gösterileri bitti, ancak polis ani gelişebilecek gösterilerin olabileceğininde altını çiziyor.

IMG_8822

Pegida yanlıları sayı olarak giderek azalmaları dikkati çekti.

IMG_8888


IMG_8892 IMG_8893