27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Çocuk İstismarı Haberinde Düzeltme

BW-HABER

24 Temmuz 2018 Karlsruhe 


Çocuk İstismarı Haberinde Düzeltme

Almanya’da son yılların en kötü çocuk taciz davası olarak nitelendiren Freiburg yakınlarındaki Staufen kasabasındaki olayla ilgili tartışmalar büyüyerek devam ediyor. 47 yaşındaki Berrin T.’nin sabıkalı sevgilisi 37 yaşındaki Christian L. ile birlikte, geçtiğimiz yıl 9 yaşında oğluna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Çiftin ayrıca Berrin T.’nin oğlunu 3 yıl boyunca para karşılığı internetten pedofillere pazarladığı da anlaşıldı. 

Konu ile ilgili 8 kişi tutuklandı. Bunlardan bir taneside İspanya’dan gelen iş adamı oldu.

20 Temmuz 2018 Cuma tarihli haberde ailenin serbest bırakıldığı, çocuğun aileye teslim edileceği ve tacizci Berrin T.’nin ve 9 yaşındaki oğlunun Türk kökeknli olduğu ifade edilmişti. Haberin bu şekliyle doğru olmadığı yapılan açıklamalar sonucu anlaşıldı.

Karlsruhe Eyalet Yüksek Mahkemesi önünde 20 Temmuz Cuma 2018 tarihinde Tour41 e.V isimli dernek tarafından düzenlenen gösteride çocuğun aileye verildiği ifade  edilmişti. Polisin ve savcılığın verdiği bilgiye göre Berrin T. ile Christian L., Eylül ayından beri cezaevinde olduğu ve daha uzun zamanda orada kalacağı ifade edildi. Çocuğun aileye verilmediği bakıcı bir ailede olduğuda tesbit edildi. 

Tacize uğrayan çocuğun kökeni tartışması…

Konu ile ilgili farklı açıklamalar yapılıyor;  Berrin T. nin doğum ile Alman vatandaşı olduğunun altı çizilirken,   Türkiye ile de bağlantısının olmadığı açıklandı. 9 yaşındaki çocuğun Türk olduğu iddiasıda tartışmalı. Yapılan açıklamada anne Berrin T. nin Alman vatandaşı olduğu, çocuğunda bu nedenle Alman pasaportu taşıdığı ifade edildi. Ancak polis ailenin kökeni hakkında net bir bilgi vermedi.

 


 

Karlsruhe 20 Temmuz 2018