30/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe Okul Aile Birliği’nden İnternet Üzeri Okul Yardım Kursları !!!

BW-HABER Karlsruhe

Adapte sorunu çıkabilir..

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve dünyayı etkisi altına alan Koranavirüsü sebebiyle hayat durma noktasına gelirken, krizden etkilenen öğrencilerde okulların tatil olmasıyla birlikte zaruret dışında evlerinde vakit geçiriyor. Eğitime ara verilmesinden en çok veliler endişe duyuyor. Okul ve derslerinden uzun zamandır uzak kalan çocukların tekrar derslere adapte olmaları biraz zor olacak.

50 öğrenciye online okul yardım kursu !!!

Karlsruhe Okul Aile Birliği Koronavirüsü sebebiyle IBZ binasında verdikleri okul yardım kurslarına geçici bir süre ara verdi. Ancak Karlsruhe Okul Aile Birliği teknolojiyi iyi kullanarak uzaktan birebir eğitime devam ediyor. İki farklı teknoliji yöntemiyle eğitim faaliyetlerine devam eden Karlsruhe Okul Aile Birliği 50 öğrenciye online ders hizmeti veriyor.

Skype ve What’s Up

Karlsruhe Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen Okul Ders Yardım Kurslarında, ‘Skype’ isimli iletişim programı üzerinden öğretmen ve öğrenci birebir canlı yayında karşılıklı ders yapabiliyor. Kursa kayıtlı 50 öğrenci bu imkanlardan faydalanırken, dileyen öğrencilerde Whats’up programı ile ders konularında çözüm yardımları alıyor.

Benzer hizmetler dünyanın bir çok yerinde var

Türkiye’de başlayan online internet üzeri ders yardımları, Almanya’da da bir çok okulda öğretmenler tarafından düzenleniyor. Karlsruhe Okul Aile Birliği, uzun ders arasının çocuklarda olumsuz bir etki bırakmaması, okul ile bağlarının kesilmemesi ve okulların açılması halinde öğrencilerin derslere hızlı adapte olmasını hedefliyor. Bu sebeplerden dolayı başlatılan internet üzeri okul derslerine yardımcı kursları büyük ilgi görüyor.

Farklı derslerde kurs imkanları veriliyor

Skype iletişim programı üzerinden öğretmenleri ile ders yapan öğrenciler; İngilizce, matematik, Almanca başta olmak üzere Latince, Fransızca gibi dersleride alma imkanları buluyor. Öğrenciler bu sayede hem derslerini takip ediyor, hemde daha araştırmacı oluyor. Kurs öğretmenleri tarafından kısa ödevler alan öğrenciler araştırmaya teşvik ediliyor. Bu çalışma sonunda hem okuma, hem de araştırma alışkanlığı kazanıyor.

Filiz Sofyalı ‘ Çalışmalarımız okul süreci ile devam edecek.’

Karlsruhe Okul Aile Birliği Okul Yardım Kursları (OYK) sorumlusu Filiz Sofyalı, online kurslara ilginin yaoğun olduğunu talepleri güne yayarak karşılamaya çalıştıklarını söyledi, Sofyalı, ”İnternet üzeri okul yardım kurslarından veliler çok memnunlar ve çok güzel dönütler alıyoruz. Çocukların uzun zamandır evlerde olması , vaktin nasıl planlanacağı sorunlarını ortaya çıkarabiliyor. Bizlerde velilerle görüşüp bazen yönlendiriyoruz.” Dedi.