27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Dünya bu başarıyı konuşuyor

BW-HABER

TÜRKİYE DÜNYANIN DÖRT BİR YERİNE AMBULANS UÇAK KALDIRIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla koronavirüs hastası Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken’in ambulans uçakla Türkiye’ye getirilmesi, İsveç’te büyük ilgi uyandırdı.

İsveç’te korona virüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen hasta Türkiye’ye getirilmesi İsveç basınında en çok konuşulan konu oldu. İsveç’te, yüksek ateş ve nefes darlığına rağmen doktorlar tarafından hastanede tedavi altına alınmayarak eve gönderilen kalp hastası Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken, kızlarının da yardımıyla sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu.

Gülüşken’i, yaşadığı bu zor zamanlarda yalnız bırakmayan Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde bir yardım operasyonu düzenleyerek İsveç’e ambulans uçak gönderilmesi talimatını verdi. Sabah saatlerinde İsveç’ten Ankara’ya nakledilerek başkentte tedavi altına alınan Kovid-19 hastası Emrullah Gülüşken İsveç basınında büyük yer aldı.

UID Genel Başkanı Bülent Bilgi ve YTB nin destekleriyle Ankara’ya getirilen Emrullah Gülüşken’in tedavi çalışması başladı.