27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

‘Minik Kramponlar’ Yeşil Sahalarda

BW-HABER Pforzheim

Yeşil sahalardayız

Europe Football Talent Academy Baden Bölgesi, Almanya’nın Pforzheim kentinde Covid-19 kısıtlamaları sonrası ilk futbol çalışmasını düzenledi. Covid-19 kurallarına uygun olarak 20 futbol öğrencisinin katıldığı eğitim programına EFTA Baden Başkanı Yücel Şahin ve Pforzheim EFTA yönetici Erdal Demiral katıldı.

Pforzheim Fatih Spor Sahasında düzenlenen antremana , Fatih Spor Kulüp Başkanı Yunus Yazıcı, Ana Sponsor MÜSİAD üyesi iş adamı Polat Uzun katılırken, antrenörler; Soner Şahin, Ahmet Aycan, Gürkan Kalay ve Gökmen Yıldırım’da hazır bulundu. 8 ve 10 yaştan oluşan iki grup için verilen futbol eğitim çalışması büyük ilgi gördü.

Pforzheim Fatih Spor Başkanı Yunus Yazıcı’dan tam destek

Fatih Spor Kulübü sahasında düzenlenen çalışma öncesi konuşma yapan, Fatih Spor Kulübü Başkanı Yunus Yazıcı; genç futbolcuların hizmetinde olmaktan gurur duyuyoruz dedi. Yazıcı konuşmasında şunları ifade etti, ‘ Sadece Pforzheim değil çevre yerleşim yerlerindeki çocuklarımıza da imkan sağlamaya ve bunu gönüllü olarak devam ettirmeye çalışıyoruz. ‘

Yücel Şahin, ‘ Büyük bir proje.’

EFTA Baden Başkanı Yücel Şahin, sadece yıldız futbolcu aramıyoruz, bizler sosyal bir projede yürütüyoruz diyerek şunları söyledi, ‘ Bizim tek hedefimiz en iyi sporcuyu bulmak yıldız yapmak değil. Tabi ki oyuncularımızın en iyi kulüplerde mücadele etmesini istiyoruz. Bizim bir diğer görevimiz, çocuklarımızı sporda başarılı kılarken, onların sosyalleşmesini sağlamak, onlara yeni imkanlar tanımak. İşte bu nedenle EFTA olarak bir yılı aşkın bir zamandır, yeşil sahalarda çocuklarımızla birlikteyiz.’ dedi.


MÜSİAD üyesi İş İnsanı Polat Uzun,’Çocuklara yatırım geleceğe yatırımdır.’ diyerek, EFTA gibi gönüllü çalışan bir kurumun her zaman yanında olacağını ifade etti.

Çocuk yetenekler, 4 grup halinde, branşında uzman 4 antrenörle COVİD-19 sınırlaması ardından ilk defa yeşil sahalarla buluşmanın heyecanını yaşadılar. Antreman çalışmaları devam edecek.