08/05/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Almanya Eğitim Ataşelikleri, MEB Heyeti ile Karlsruhe’nin Bad Herrenalb kasabasında bir araya geldi

Almanya Eğitim Ataşelikleri, MEB Heyeti ile Karlsruhe’nin Bad Herrenalb kasabasında bir araya geldi

2017 yılından bu yana düzenli olarak yürütülen Almanya Yıllık Eğitim Değerlendirme Çalıştaylarının 5’incisi Karlsruhe Başkonsolosluğu görev bölgesindeki Bad Herrenalb şehrinde, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran , Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Cemal Yıldız, daire başkanları Salim Donat, Halil Doğanay, eğitim ataşeleri, koordinatör öğretmenler ve sözleşmeli personelin katılımıyla başladı. Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu ve Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öner’in de açılışına katılıp selamlama konuşmaları yaptıkları çalıştay, iki gün sürecek. Almanya’da verilen Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin daha etkin verilmesi ve daha çok öğrenciye ulaşması, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, gelecekte yapılması planlanan çalışmaların değerlendirilmesinin yapıldığı çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı’nın iki genel müdür ve ilgili iki daire başkanı ile katılması memnuniyetle karşılandı.

Çalıştayda ayrıca Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu EYİSOY DALKIRAN tarafından görev süresi sona erecek Düsseldorf Eğitim Ataşesi Hacer Özdoğan’a, Mainz Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Turgut Göğebakan’a, hizmetleri nedeniyle Berlin eski Eğitim Müşaviri ve Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Prof Dr Cemal Yıldız’a, evsahiplikleri için Karlsruhe Başkonsolosu Banu Terzioğlu’na ve Eğitim Ataşesi Uğur Acar’a, geçtiğimiz yılki çalıştaya ev sahipliği yaptığı için Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öner’e birer hediye taktim etti.

Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Uğur Acar’ın, Türkçe derslerine ilginin artmasına yönelik çalışmaları Baden bölgesinde olumlu sonuçlar verdi.