27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Dombay Güven Tazeledi

 

????????????????????????????????????
BW-HABER    Ettlingen

 

Ettlingen Türk Isci Dernegi’nde Kongre

 

Almanya’nın Ettlingen kasabasında 44 yıldır faaliyette bulunan Ettlingen Türk İşçi Derneği (ETİD) 17 Nisan Pazar günü yaptığı kongre ile yeni yönetim kurulunu belirledi.

Dernek lokalinde yapilan kongrede, divan kurulu başkanlığına  Yakup Baysan, üyeliklere ise derneğin en eski üyelerinden Ismail Çivi ve İlhan Demiroğlu getirildi.

Olgun bir hava icinde geçen kongrede, divan başkanı  Yakup Baysan yaptığı açılış konuşmasında üyelere divan adına teşekkürlerini iletti. Derneğin sağlıklı bir sekilde ilerlemesi için, birlik ve bütünlük icinde olmak gerektiğini bildiren Yakup Baysan, üyelerin eleştiriye açık olmaları ve özeleştiri de yapabilmeleri gerektiğini vurguladı.

Derneğin  2015 yılı faaliyet raporu dernek başkanı Erdoğan Dombay tarafindan okundu. 2015 yılında fazla bir etkinlikte bulunmadıklarını söyleyen Dombay, spor etkinliği olarak dart takım grubu oluşturulduğunu vurguladı. Erdoğan Dombay, bu yeni oluşturulan spor kolu ile yeni üyeler kazandıklarını söyledi.

Denetleme Kurulu Raporu Ismail Çivi tarafından okundu, gelir ve giderler belirtildi.

Eleştiri ve tavsiyelerde en çok dile getirilen, üye olmayanların derneğe girişlerine bir sınırlama  getirilmesi konusu oldu. Ancak üyelerin misafirlerini derneğe getirebilecekleri vurgulandı.

Eski yönetim kurulunun bir çekimser üye dışında oy çokluğu ile aklanmasından sonra  başkanlık seçimine geçildi. Erdoğan Dombay, genel kurul üyelerinin ortak adayı olarak, oy birliği ile yeniden baskanlığa getirildi. 2. baskanlığa Nedim Avcı, dernegin sekreterliğine ise  Hasan Günaydın seçildi.

 

Yönetim kurulu şu üyelerden oluştu:

Şeref Canpolat, İlker Cavas, Alpaslan Biçar, Fikret Bicar, Recep Özküçük, Zeki Çetin, Ihsan Karadağ, Jürgen Beier ve Andreas Kintop. Denetleme Kurulu üyeliklerine Ismail Çivi, Sait Boğazköy ve Mehmet Ali Devece; Onur Kurulu üyeliklerine ise Kemal Bayram, Irfan Özbek ve Nuri Binay getirildiler.

????????????????????????????????????