30/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Çifte Vatandaşlık İçin Eller Havaya Kalktı

STUTTGART / Yaşar Sekban

Eller Çifte vatandaşlık İçin Havada… Bu gün biz yarın siyasilerjohannes stober

Çifte vatandaşlık için eller havadaydı. Karlsruhe Eltern-Cafe üyeleri  tarafından başlatılacak çalışmanın startı Stuttgart Parlamentosunda verildi. Bu sefer eller ”Çifte Vatandaşlık” için havadaydı. Eltern-Cafe yöneticisi Seher Arın yakında başlayacak olan çifte vatandaşlık kampanyasının Stuttgart Eyalet Parlementosu binasında start verilmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Seher Arın ” Bu gün çifte vatandaşlık için biz el kaldırdık, Şimdide  Berlin’de bulunan  Federal Parlementodan isteğimiz, kangrene dönen bu sorunun çözümü. Çifte vatandaşlık beklentimiz ve ısrarımız devam ediyor. Yakın bir zamanda Federal Parlementoya gönderilmek üzere imza toplayacağız. Şansölye Merkel biz kadınları daha iyi anlayacağını düşünüyoruz.”

Çifte vatandaşlık konusunda Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD ) ve milletvekili adayı Johannes Stober’dan tam destek aldıklarını ifade eden Arın, diğer partilerden de aynı desteği görmek istiyoruz dedi.

johannes stober4344

Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Sachsen-Anhalt Eyaletlerinde 13 mart 2016’da yapılacak Eyalet Milletvekilliği seçimi çalışmaları start aldı.

BW Eyaleti Karlsruhe kenti  Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili adayı Johannes Stober, Stuttgart’da Eyalet Parlamentosu çalışmalarını Karlsruhe Okul Aile Birliğine bağlı Eltern Cafe üyeleri bayanlara tanıttı. Karlsruhe SPD teşkilatı tarafından düzenlenen gezide OAB üyesi bayanlara Stuttgart’ta bulunan Parlamento binası gezdirildi. Meclis oturumunun düzenlendiği salonda  kısa bir de oturum yapan OAB ve Eltern Cafe üyesi bayanların ana konusu çifte vatandaşlık oldu.

Johannes Stober tarafından Eyalet Parlamentosunu gezen ve siyasi çalışmalar hakkında bilgi alan Eltern Cafe üyeleri, Johannes Stober’a liselerde (Gymnasium)  G-8  konusunda ailelerin şikayetçi olduğunu ve çocukların büyük baskı altında kaldığını söylediler. Johannes Stober’da kendisininde karşı olduğunu ancak üniversiteye giden farklı yollarında bulunduğunu, real veya genel okullar üzerinden de üniversite şansının olduğu söyledi. Eltern- Cafe üyeleri ayrıca, göçmen konusunda, parlementonun işleyişi ve politikaya niçin girdiniz gibi soruları yönelttiler.