27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe İslam Haftası

KARLSRUHE / Yaşar Sekban

Medyada ki İslam Karşıtlığı Utanç Verici


 

IMG_5299

İslam konusunda ana kaynağından bilgiye sahip olmak isteyenler, 2 – 8 Kasım arası Almanca Konuşan Müslümanlar Derneği (DMK) tarafından düzenlenen Karlsruhe İslam haftasında buluştular. DMK tarafından 8 incisi düzenlenen Karlsruhe İslam Haftası, Karlsruhe Belediye Başkanı Dr. Frank Mentrup’un himayesinde gerçekleşti. DMK İslam Haftası ile toplumda karşılıklı konuşma ve anlaşma ortamını hazırlıyor.

Alman Yeşiller Partisi BW Eyalet Milletvekili Alexsander Solomon, SPD BW Eyalet Milletvekili adayı Meri Uhlig, siyasiler, STK temsilcilerininde hazır bulunduğu açılış programında Karlsruhe Belediye Başkanı Yardımcısı Klaus Stapf bir konuşma yaptı.

IMG_5314

Karlsruhe Belediye Başkanı Yardımcısı Klaus Stapf açılış konuşmasında DMK’nın çok iyi işler yaptığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti, ‘Karlsuhe aşırı sağ için uygun bir yer değil. Karksruhe de herkes bir arada omak istiyor. Birlik içinde dini hayatı güçlendirmek istiyoruz.Medyada göstertilen düşmanlıklar utanç verici.’ dedi.

IMG_5340

İslam Araştırmacısı Muhammed Murtaza Khan’da, İslam, eşittir barış mı?  konulu konuşmasında DAEŞ gibi örgütlerin gençleri aldığını, bunlara karşı İslam’ın ne olmadığını anlatmak yeterli değil, gençlerde oluşan boşluğun mutlaka doldurulması gerekir dedi. Şiddet sarmalının bitirlilmesi gerektiğini söyleyen Murtaza, barışı getirecek ”Barış Öğretmenleri” nin yerini alması gerektiğini ifade etti ve  Cevdet  Sa’id ve Mevlana Vahiddin Kahn gibi İslam bilginlerinden faydalanılması gerektiğini söyleyerek. İslam Barış Bilgerinden örnekler verdi.

Stephansaal, Internationalen Begegnungszentrum (IBZ), Ständehaussaal ve  Luis Riegger-Haus da devam edecek olan 8. inci Karlsruhe İslam Haftası 8 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.