28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Olumsuzluklar Toplumu Etkiliyor

 

DİTİB Merkez Camii Ziyaretinde Önemli Açıklama

Cem Örnekol ”Yaşanan olumsuzluklardan vatandaşlarımız etkileniyor. ”

 

KARLSRUHE / Karlsruhe HaberIMG_6793

Karlsruhe DİTİB Merkez Camii yönetim kurulu, Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol’u ziyaret etti. Ziyarette DİTİB Merkez Camii başkanı Lütfü Azal, caminin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol DİTİ Merkez Camii yönetim kurulunun ziyaretinde yaptığı açıklamada;  genel olarak teşkilatlanmanın kuruluduğunu ancak etkin olmada bazı eksikliklerin olduğunu belirterek, derneklerin daha etkin rol oynaması gerektiğini söyledi.   Cem Örnekol DİTİB tarafından yapılan çalışmaların önemli ollduğunu belireterek ”DİTİB ‘in İslam Cemaati olma projesi çok önemli, bu kabul edilmesi durumunda üst düzeyde sorunlar iletilebilir. Son 54 yılda katılım konusunda çok büyük mesafeler kaydetti toplumumuz.” dedi

Cem Örnekol; Farklı kültür ve inançlardan dolayı ikilemlerin yaşandığını belirterek, yaşanan bazı sıkıntıların ve olumsuzların giderilmesinde ön plana biz çıkıyoruz diyerek konuşmasına şöyle devam etti, ” Bulunduğumuz toplumun vatandaşlığını alarak toplumsal hayata katılmak önemli.Son 20 yıldır başkonsolosluklarında çehresi değişti. Bu Türkiye’nin imkanları dahilinde bir durum. Artık ülkemizde  imkanlar değişti ve pozitif yönde arttı. Başkonsolosluklar  noter işlemleri yapmaktan daha farklı bir konuma geldi.”

IMG_6752

Yaşanan Olumsuzluklar Var 

Almanya’da veya bir başka yabancı ülkede yaşamanın ekonomik, sosyal sıkıntıların yanında başka siyasi sıkıntılarında olduğunu ifade eden Cem Örnekol ” Bazı olaylardan İslam karşıtları güç alıyor. Bu kötü ortamlardan sizlerde etkileniyorsunuz. Yaşananan bazı olumsuzlukları sizlere yansıtıyorlar.” diyerek vatandaşların dünyada yaşanan bazı olumsuz durumlardan menfi etkilendiğini ifade etti.

Eğitimde Yaşanan Sorunların Üstesinden Gelinecek

Cem Örnekol, DİTİB’in bünyesinde kurulan, Veli Birliğinin eğitim çalışmalarına Okul Aile Birlikleri ile paralel yürütmesinin sorunların çözümünde önemli olduğunu ifade etti. ” Eğtimde yaşanan sorunların üstesinden gelmek sizler sayesinde olacak. Veli birliği bir güç sağlayıcı oluşum, OAB ile paralel çalışmalar yaparak birbirlerini tamamlayacaklar” dedi.

Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı’nın bir çok çalışması olduğunu bunlar içinden ”Sınıf Etüt” çalışmasının çocukların okul başarılarında olumlu etkisinin olacağını söyleyen Cem Örnekol, bu çalışmaların çocukların okul başarılarını pozitif yönde etkileyeceğini söyledi.

İlk Generasyona Teşekkür

DİTİB Merkez Camii başkanı Lütfü Azal   Almanya’da bulunan ilk generasyonun  büyük zorluklar içinde , önemli bir yol katettiklerini ve yarınlar için büyük bir miras bıraktıklarını söyledi. Merkez Camii’nin  400 aktif üyesi ile bölgenin en büyük dini kuruluş olduğunu söyleyerek DİTİB Merkez Camii olarak yapılması dülşünülen yeni minareli camii hakkında ayrınltılı bilgi verdi  DİTİB Merkez Camii kuruluşu tarihi hakkında da bilgi veren,  Lütfü Azal, Karlsruhe Başkonsolosluğu ile bir çok güzel çalışmaya imza attıklarını bundan sonrada birlikte çalışmaya devam etmek istediklerini söyledi.

Başkonsolos Cem Örnekol’a DİTİB kadın Kolları bir çiçek hediye etti. Toplantının ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Ziyarette, Durlach DİTİB Fatih Camii Şükrü Bozcu, DİTİB karlsruhe Merkez Camii din görevlisi Hüseyin Sözen Levent Yıldız,Muhasib İbrahim Çınar, Ahmet Sivaz kadın Kolları başkanı Ayşe Azal ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.