27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Polis Teşkilatı Kapısını Açtı

IMG_5381


BW – HABER     Karlsruhe – Durlach – Bruchsal – Hagsfeld


 

En Gözde Meslek

Almanya’da  gençler arasında gözde olan polis mesleğine göçmen kökenlilerden, özelliklede Türk kökenli gençlerden başvurlarda gözle görülür bir artış olduğu yetkililer tarafından söyleniyor. Her yıl 1200 polis adayı mesleğe kazandırılırken, polis teşkilatları mesleğe yeni adayları kazanmak için tanıtım yapmaya devam ediyor.

Karlsruhe Polis teşkilatı ilk defa kapılarını Türk basınına açarak, polis mesleğini yerinde tanıttı. Karlsruhe, Durlach Polis eğitim merkezine gelen polis aday adayları gençlere tanıtım yapan eğitim sorumlusu Thomas Sickinger ve Robin Kuscher, gençlere bir polis memurunun günlük karşılaştığı tehlikeler hakkında slayt gösterisi ile bilgi verdi. Robin Kuscher, aids, tuberküloz, kaza riskleri, suçluların direnmesi, gibi olaylar neticesinde polislerin zarar gördüğünü söyledi. Polis memurlarının bu tip olaylar kaşısında her zaman hazırlık olması gerektiğini sözlerine ekleyen Kuscher ve Sickinger, konu ile ilgili; atış talimleri, spor, yakın dövüş, suçluyu etkisiz hale getirme, psikoloji, hukuk, araç kullanma, silah kullanma talimlerinin her sene düzenli olarak yapıldığını bununda polisin çalışma hayatında en büyük yardımcısı olduğunu söyledi.

Laser Silahlı Eğitim Merkezi

Öğrenci grubu silah eğitim merkezide, polis tarafından kullanılan silah malzemeleri, koruyucu kıyafetler ve yardımcı malzemelerini tanıma fırsatı bularak, eğitimde kullanılan gerçeği ile bire bir aynı olan lazer tabancası ile  video oyun eşliğinde atış yaptılar. Durlach Polis Eğitim Merkezinde oluşturulan bir okul  sınıfta, olası bir ”Amoklauf” saldırısına karşı neler yapılabileceği üzerine eğitim verilen sınıfta öğrencilere tanıtıldı. Gerçek bir sınıf ve öğrenci maketlerinin bulunduğu eğitim yerinde, okullarda meydana gelebilecek olaylara karşı polisler burada eğitim alıyorlar.

Bruchsal Polis Okulu Ziyareti

Bruchsal’da bulunan polis eğitim merkezine gelen 51 polis aday adayı,  yemekhanede tablot usulü yemeği polisler ile birlikte yediler. Müslüman polis öğrencilerde düşünülerek uygun yemeklerin verildiği, yemeklerde yok yok. Çorbasından, ana yemeğine , salatasından tatlısına kadar herşeyin bulunduğu 3 öğün yemeğin öğrencilere maliyeti aylık sadece 100 Avro. Öğrencilik döneminde ilk sene 1.033 Avro  alan polis akademisi öğrencilerinin herhangi bir masrafları yok.

12 Polis Bölgesi bulunan Baden-Württemberg’te gelecek sene 1400 polis adayının okula alınacağı haberinide veren yetkililer, aday adaylarına Özel Hareket Polisi, Mobil Polis Komondosu’nun malzemeleri tanıtıldı. Polis araçlarının da tanıtıldığı Bruchsal’da toplumsal olaylara müdahale eden dev ‘TOMA” öğrencilerin ilgisini çekti. TOMA’nın fiyatı dudak uçuklattı. Fiyatı tam 1,1 milyon Avro.

Polis Teşkilatının Gözbebeği “Aslan”

Aday adayları son olarak Karlsruhe Hagsfeld’de bulunan ”Polis Köpeği Eğtim Merkezi” ni ziyaret etti. Eğitim merkezinde bulunan Alman Kurt köğenin ismi ise oldukça dikkat çekici, teşkilatın gözbebeği ”Aslan”. İsviçre’den getirilen köpeğin çiflikteki adının değiştirilmemesi şart koşulmuş ve  Karlsruhe polis teşkilatına kazandırılmış. Türkçe isme sahip, Aslan insaneli değen herhangi küçük bir cismi çok kısa bir zamanda buluyor.


IMG_5221


 

IMG_5413


IMG_5509


IMG_5528


IMG_5603


IMG_5634


IMG_5648


IMG_5710