27/07/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

23 Nisan Çoşkusu

IMG_5283


BW-HABER    Karlsruhe


Malsch Kasabasında 23 Nisan Coşkusu; Yer-Gök Kırmızı Beyaz Oldu…

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediyesi, dünyada kutlanılan tek resmi çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Almanya’nın Malsch  kentinde, Sulzbach Mehrzweckhalle’de coşku ile kutlandı. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliğine bağlı Türkçe dersi öğretmenleri Yusuf Tamtürk ve Özgül Mutluer ve Malsch Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen, etkinlikte koro, halk oyunları, şiir, skeçler ile tam bir görsel şölene döndü. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programa ilgi yine büyük oldu. Adeta  kırzmızı-beyaz  Türk bayrağına bürünen salonda çoşku görülmeye değerdi.

Malsch kentinde düzenlenen 23 Nisan etkinliğine, Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Baden Türk OAB Federasyon Başkanı Kemal Ülker, BTOAB Federasyon başkan yardımcısı Mahmut Pervaneli, BTOAB Federasyon yöneticisi Şenol Erdem, Baden Türkçe Dersi Öğretmenleri Koordinatörü Kazım Yılmaz, Karlsruhe Türkçe dersi öğretmenleri koordinatörü Ahmet Özkan, Malsch, Ettlingen, Karlsruhe Türkçe dersi öğrtemenleri,  Gaggenau DİTİB Camii din görevlisi Mustafa Çelik, Malsch Türk Kültür başkanı Nihat Çetinkaya, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Hüseyin Karakoç  Milli Mücadeleye Dikkat Çekti

IMG_4926

Açılış konuşması yapan Malsch Okul Aile Birliği başkanı Hüseyin Karakoç, ” Büyük Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kahraman Türk milleti üzerinde çok değişik kirli ve sinsi oyunların oynandığı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin hedef alındığı, dün topu tüfeğiyle ve en güçlü silahlarıyla Çanakkale’yi geçemeyenler, ülkemizi işgal edip, bizi yok etmek isteyip de Milli Mücadelede Akdeniz’in serin sularına döktüklerimiz ve onların içimizdeki artıkları ile beraber tekrar üzerimize geldikleri bir süreçte Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.” dedi. Malsch Türk Kültür Merkezi başkanı Nihat Çatinkaya’da konuşmasında çocukların bayramını kutladı. Bayramlarda birlik ve beraberliğin dahada pekiştiğini söyledi.

IMG_4938Türkiye Sömürülen ve Ezilenlerin

Umududur.

Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı konuşmasındaKurtuluş savaşı döneminde dünya mazlumlarının emperyalist güçlerin elinde büyük zorluklar yaşadığını ifade etti.  Gürkan Avcı konuşmasına şöyle devam eti ” Sömürülen ezilen halkların içinde, emperyalist güçlere karşı Türkler dünya mazlumlarına örnek oldu ve mazlumlar işgale ve sömürüye karşı, bizde bağımsızlığımızı Türkler gibi kazanabiliriz dedi. Bugün de dünyada yaşanan kana ve gözyaşı haksızlık eşitsiz uygulamalar karşısında,  inanın ezilen sömürülen ulusların tek ümidi Türklerdir. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu  ulusal egemenlik zaferide  dünyanın bütün ezilmiş halklarına hediye ederek, nasıl bir millet olduğumuzu ispat etmiştir.” dedi.

Gönlünüz Rahat Olsun Türkiye Dimdik Ayakta

Gürkan Avcı konuşmasında “Türkiye Cumhuriyetine hiç bir şey olmaz gönlünüz rahat olsun. Türkiye’de yıllardır bombalar patlıyor, terör var bize bir şey oldumu? Peki bu patlamaların %1!i Avrupa’da olsa neler olur düşünebiliyor musunuz? Paris’te yine sıkıyönetim uzatıldı, bunu duydunuz mu?”  diyerek  Türkiye Cumhuriyeti ile kimsenin başedemeyeceğini söyledi. Avcı, ama sizlerden bir isteğim var diyerek başladığı konuşmasında ” Devlet annedir babadır. Anne ve baba ne kadar kuvvetli, itibarlı olursa; evlatlarında itibarı o kadar olur. Suriye’yi hepiniz görüyorsunuz, başkalarına anne -baba demek için can atıyorlar. Bizim anne ve babamız Türkiye Cumhuriyetidir. Benim devletim, kuvvetli olursa, kudretli olursa, Almanya’da o kadar itibarınız olur. ” dedi.

IMG_5304

Mal Biriktirmeyin En Büyük Miras Diplomadır

Gürkan Avcı herkesin bayrağı, devleti sevdiğini biliyorum. Devlete yapılacak en büyük iyiliğin, Almanya’da çocuklarınızın eğitimine servetinizi harcamanızdır  dedi. Avcı ” Lütfen artık geçmişteki gibi mal biriktirme arsa biriktirme, tarla  biriktirme, daire  biriktirme,  bunlar eskimiş köhne düşünce bunları çöpe atıyorsunuz. Çocuklarınızın eğitimine para harcayın. Gelinlerinize damatlarınıza bir şey bırakmayın. Çocuklarınızı okutun.” dedi. Konuşması salonda alkış ile karşılık buldu. Avcı göreve başladığı Mayıs 2015 tarihinden bu yana başlattığı kampanya ile her konuşmasında çocuklara en kaliteli eğitimin verilmesini istiyor.

Diploma Çağı

Avcı bu çağın diploma çağı olduğunu, Alman gençeri arasında üniversiteye gidenlerin oranının %58 olduğunu  bu rakakamın Türk gençleri arasında %6 olduğunu söyleyerek, işçi olarak gelen dedelerin sayesinde Almanya’nın geliştiğini, şimdi rövanş zamanı olduğunu belirterek, okuyarak en azından torunların en iyi üniversitelere gitmesini istedi. Bu davranışın Türkiye Cumhuriyetine yapılacak en büyük iyilik olduğunu ancak kendi ceddini ve tarihini bilerek yapılacak  bu davranışın daha ulvi olacağını söyledi.

IMG_4976

Konuşmaların ardından çocuklar maharetlerini gösterdiler. Mehmet Karakoç adlı öğrenci İstiklal Marşının 10 kıtasını büyük bir heyecan ile ezbere okudu. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı kendisini ve ailesini tebrik etti. Umut Can Çelik “Çocuk Bayramı” şiirini, İzlem Şahin ” Hoşgeldin 23 Nisan, Ahmet Kerem Çetinkaya ve Koray Şahin “Bayramımızı Kutlayalım” şiirini, Abdullah Karakoç “Bayrak” şiirini,  okudu.  Öğrenciler tarafından hazırlanan Cennet Sayılgan tarafından sunulan, “Şuut ve gooolll” monoloğu, Malsch öğrencileri tarafından oynanan “Facebook “,  nostalji şarkılarından ” Cici Kızlar “, ” Penguen Dansı”, Utku Çelik ve Eren Çandır tarafından sahnelenen ” Ispanaklı Yumurta” oyunu büyük ilgi gördü. Türkçe Okululundan mezun olan öğrencilerin takdir belgeleri öğrencilere takdim edildi.

Etkinliğin sonunda Türkçe dersi öğretmeni Yusuf Tamtürk ve Özgül Mutluer yönetiminde ki Malsch Çocuk korosu sevilen halk müziklerinden örnekler verdiler.

IMG_5300


IMG_5260


IMG_5152


IMG_5122IMG_5038


IMG_5001


IMG_4921