25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Sertifikalarını Aldılar

IMG_6376


BW – HABER            Karlsruhe


Pasta kursunu tamamlayan 27 kursiyer sertifikalarını aldılar…

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ile Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği koordinasyonunda başlatılan ‘Haydi, Türkçe Konuş Benimle!’ kampanyasında Karlsruhe DİTİB Merkez Camii’nde  düzenlenen ”Türk Pasta ve Şekerleme Hamuru Sanatı” kursu bitti. Kursu başarı ile tamamlayan 27 kursiyer, sertifikalarını Karlsruhe DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen törenle aldılar.

DİTİB Merkez Camii başkanı Lütfu Azal, 6 hafta süren etkinliğin sonuçları itibarı ile çok başarılı olduğunu, DİTİB Merkez Camii olarak pasta kursu etkinliğine tam destek verdiklerini belirterek kursun DİTİB’te yapılmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

IMG_6230

Törende bir konuşma yapan Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, ilk pasta sertifika töreninin burada yapıldığını ifade ederek; ud, ney, gitar, bağlama kursları ve 25 civarında konferans konusu olduğunu yeterli başvuru durumunda en kısa zamanda kursların ilgili yerlerde açılabileceğini söyledi. Gürkan Avcı,  ” Lütfen artık geçmişteki gibi mal biriktirme arsa biriktirme, tarla  biriktirme, daire  biriktirme,  bunlar eskimiş köhne düşünce bunları çöpe atıyorsunuz. Çocuklarınızın eğitimine para harcayın. Gelinlerinize damatlarınıza bir şey bırakmayın. Çocuklarınızı okutun.”

Avcı, çağın artık iyi bir diplomaya sahip olma  çağı olduğunu, çocuklara bırakılacak en büyük mirasın diploma olduğunu söyledi. Avcı, Almanya’nın geleceğinde,  yetişmiş Türk ve Türk kökenli gençlerin kendi kültürlerine ve geçmişlerine bağlı kalarak yer almasını istiyorum dedi. Gürkan Avcı pasta kursunu katılan tüm bayanların Türkçe konuşmaya dikkat etiğini ve çocuklarını Türkçe dersine gönderdiğine dikkat çekerek, teşekkür etti. Pasta kursunun bir amacınında Türkçe dersine katılımı artırmak olduğunu ifade eden Avcı, diğer kurs yerlerinden de olumlu haberlerin geldiğini belirtti.IMG_6225

Konuşmaların ardından mezuniyet kepi şeklinde yapılan pastayı, Gürkan Avcı kesti ve kursiyerlere ikram etti. Gürkan Avcı kursiyerler tarafından yapılan pastaları inceleyerek, çok beğendiğini ifade etti.

Ev Bütçesine Katkı 

17 yıldır Almanya’da yaşayan Pasta Eğitmeni,  3 çocuk annesi Songül Evli,  aynı zamanda  Sosyoloji bölümü 4 sınıf öğrencisi. Kendi ifadesi ile  hobi olarak başlayan pasta yapma merakını  zamanla ilerletiğini ve şeker hamuru ile birbirinden ilginç fügürler yaptığını söyledi. Songül Evli Karlsruhe Eğitim Ataşeliğinin bu faaliyeti ile ev hanımların iş piyasasına kazandırılmada önemli bir adım attığını hatta bir kursiyerin pastaları ile ev bütçesine katkısınınn başladığını söyledi.

IMG_6872

13 Yıldır Almanya’da yaşayan Pasta Eğitmeni 2 çocuk annesi Öznur Çubukçu da aynı zamanda İşletme mezunu ve İstanbul Üniversitesinde pedogoji formasyonu alıyor. Öznur Çubukçu’da hobi olarak başladığı pasta ve şeker hamuru uğraşısını geliştirdiğini söyledi. Çubukçu, kursun ev hanımlarını hem sosyalleşmesini hemde ticari anlamda eve katkı sağlamasını sağlayacak. 6 haftalık kurs oyunca çok verimli çalışmalar yapıldığını söyleyerek DİTİB Merkez Camii başkanı Lütfü Azal’a teşekkür etti.

Törene katılan Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Karlsruhe Türkçe Dersi Öğretmenleri  Koordinatörü Kazım Yılmaz, DİTİB Merkez Camii başkanı Lütfü Azal 27 kursiyere sertifikalarını verdiler . Program sonunda toplu fotoğraf çektirip, kursiyerler tarafından hazırlanan pasta ve yemekler ikram edildi.

IMG_6424


IMG_6405


IMG_6413


IMG_6283


IMG_6298IMG_6300


IMG_6246


IMG_6242


IMG_6209


IMG_6376