28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Bu Çocuklar Bir harika

 

BRUCHSAL  ( Yaşar Sekban )

Kafkas Kartalları Tam Not Aldı
kafkas01

Çeliğin çelikte çıkardığı ses, kartalın kanadını açtığı an, okyanusta yükselen dalga, semaya dönen yüz, arşa uzanan el, hızlı ritim, atletik hareketler, çeviklik, sadelelik,estetik ve zariflik, Kafkas oyunundan başkası değil  bu anlatılanlar.Duygu dolu Kafkas dansında zerafetin ve asaletin, gücün ve atikliğin ön planda olduğu, dua ve hüzünle başlayan dansın sonunda diriliş ve direnişe dönen kafkas halkının acısını ve zaferini anlatıyor.

Kafkas Halk Dansı gösterisi Bruchsal’da izleyenleri adeta büyüledi. 18 yetenekli çocuk, 600 seyircinin önünde tüm hünerlerini büyüklerine gösterdiler. Eda Demirtaş tarafından kurulan ve çalıştırılan Bruchsal Öğrencileri Kafkas Halk Dansı Gurubu, Bruchsal Sultan Ahmet Camii Kermesinde yaptıkları mükemmel gösterisi ile göz doldurdu. Ayakta alkışlanan gençlerin başarısı azmin zaferini gösterdi.

Yılda iki kez kermes programı düzenlenen,  Sultan Ahmet Camii başkanı  Mahmut Esen; konuşmasında kermeslerin birleştirici özelliğine dikkati çekti. Camii din görevlisi Hasan Kaymak’ın duaları ile açılan kermes programında Türkiye’de cereyan eden olaylardan dolayı herhangi bir eğlence düzenlenmedi.

IMG_2857

Bruchsal öğrencisi Osman Tutgun , şiir okurken yine Bruchsal öğrencileri, İstiklal Marşının on kıtasını ezbere okudular. İstiklal Marşını okuyan öğrenciler gözyaşlarına boğuldular. Çocukları başarılarından dolayı Öğretmenleri Eda Demirtaş tebrik ederken, akıcı ve düzgün Türkçeleri dikkat çekti.

kafkas21