28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Malsch’a Hoşgeldiniz

 

IMG_4027


BW-HABER        Malsch


 

Dünya’nın farklı bir çok ülkesinden siyasi, sosyal, ekonomik nedenler ile vatanını bırakıp Almanya’ya gelen sığınmacılar için “Hoşgeldiniz” etkinliği düzenlendi. Malsch kasabasında düzenlenen etkinlik, Malsch belediyesi himayesinde, Malsch Caritas binası toplantı salonunda düzenlendi. Malsch’ta  gönüllülerin çalıştığı,  “Hoşgeldiniz İnisiyatifi” ve Malsch Türk Kültür Derneği tarafından organize edilen  etkinlik,  Malsch Okul Aile Birliği tarafından da desteklendi. Dünya’nın farklı ülkelerinden gelen ve Malsch çevresinde kalan 250 sığınmacı “Hoşgeldin” yemekli toplantısında Türk ve Alman toplumu ile biraraya geldi.

IMG_4034
Malsch Türk Kültür Derneği Nihat Çetinkaya

1981 yılından beri Malsch’ta faaliyet gösteren Kültür Derneği başkanı Nihat Çetinkaya, “Hoşgeldiniz İnisiyatifi” ile birlikte düzenledikleri etkinliğin, sığınmacı olarak tabir edilen, vatanlarından kopan insanları sosyal ve toplumsal ortama uyum sağlanması ve Malsch kasabasında yabancılık çekmeden toplumala birlikte olmasını hedeflediklerini söyledi. Nihat Çetinkaya, ” Bize  en çok ihtiyacın  eşarp, başörtüsü olduğu sığınmacı kardeşlerimiz tarafından bildirildi. Bu ihtiyacı şuanda kaşıladık. Bize gelen tüm taleplerine karşılık vermeye çalışıyoruz. Sığınmacılara hoşgeldiniz demek için buradayız.” dedi.

Hüseyin Karakoç, ” Willkommensinitiative für Flüchtlinge in der Gemeinde Malsch ve Malsch Türk Kültür Derneği’nin birlikte düzenlediği bu güzel organizasyondan dolayı tebrik ederim.” dedi.

Willkommensinitiative für Flüchtlinge in der Gemeinde Malsch isimli grubun çalışanı bayan Gräser içinde arkadaşlarımla birlikte gönüllü olarak çalışıyorum. Burada bulunan kafe kısmını açtık ve burasını sığınmacılar için canlandırdık. Biz farklı dernekler ile birlikte çalışıyoruz bugün de burada Malsch Türk Kültür derneği ile birlikte çalışma yapıyoruz.” dedi.

Kültür derneği çalışanları ve Willkommensinitiative für Flüchtlinge in der Gemeinde Malsch derneği çalışanları tarafından evlerde hazırlanan yiyecekler sığınmacılara ikram edildi. Sığınmacı aileler ile birlikte masalarda yer alan Türk ve Alman gönüllüler Türk müziği eşliğinde yemeklerini yediler. Türk çayı ve Türk  kahvesine yabancı olmayan sığınmacılar ikram edilen lezzetlerle bol bol sohbet ettiler.

IMG_4039