28/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe Başkonsolosluğundan Önemli Açıklama

IMG_7897


BW-HABER   Karlsruhe    27 Temmuz 2016


KARLSRUHE BAŞKONSOLOSLUĞU FACEBOOK SAYFASI

Ülkemizde 15 Temmuz akşamı  vuku bulan terörist saldırı, kalkışma hareketi, askerden, polisten ve vatandaştan gereken cevabı aldı. Büyük bir felaketen dönen Türkiye şimdi yaralarını sarmaya çalışırken, olası teröre ve anti demokrat kalkışmalara mahal vermemek adına büyük bir mücadele içinde. Toplumun her kesimi tarafından lanetlenen ve ülkemizde iç karışıklığı hedef alan girişime, darbenin ilk saatlerinden itibaren darbeye karşı  net tavrını koyan Almanya’nın Karlsruhe Başkonsolosluğu sosyal paylaşım sitesinden yapılan İngilizce ve Türkçe açıklamada; Cumhurbaşkanının ve hükümetin görevinin başında olduğu ifade edildi.

Karlsruhe Başkonsolosluğu şu açıklamada bulundu;

Türkiye’de yaşanan, seçilmiş bir hükümete yönelik bir darbe girişimidir. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde buna karşı koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz görev başındadır. Bu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tümünün karıştığı bir olay değildir. TSK içindeki bir grubun faaliyetidir ve buna milletimizce gereken cevap verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

The situation unfolded in Turkey was a coup attempt to overthrow the democratically-elected government. This attempt was foiled by the Turkish people in unity and solidarity. Our President and Government are in charge. Turkish Armed Forces was not involved in the coup attempt in its entirety. It was conducted by a clique within the Armed Forces and received a well-deserved response from our nation.

IMG_2843
16 Temmuz 02:30 Karlsruhe Başkonsolosluğu vatandaşlar sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu…