27/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Başkonsolos Cem Örnekol’a Plaket

BW-HABER

Karlsruhe 3 Mayıs 2017    microLİVE


Halk oyunlarına verdiği destekten dolayı Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol’a plaket verildi.

Almanya’nın Karlsruhe şehrinde düzenlenen 8 inci Avrupa Halk Oyunları Yarışması ve Baden Bölgesi Okul Aile Birlikleri Halk Oyunları Yarışması, Almanya Türk toplumunda büyük ilgi uyandırdı. Başarılı etkinlik sonrası Halk Oyunları Jüri ve hakemleri, halk oyunları yarışmasını himaye eden Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol’a ziyarette bulundu. 

Sami İşel, Adnan Karaca, Atakan Özbayrak, Tubbil GSK Başkanı Erol Daldaban, Zeki Akalın, Aylin Mucukgil, Levent Durgun, Reyhan Soysal ve Karlsruhe Eğitim Ataşeliği folklor eğitmeni Taner Soysal’dan oluşan heyet Karlsruhe Başkonsolosluğu salonunda Cem Örnekol ile birlikte bir süre sohbet etti.

Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, vatandaşların, kendi kültürünü yaşamak ve yaşatmakta gösterdiği özverili çalışmayı desteklediklerinin altını çizerek, bu anlamda halk oyunlarına destek verdiklerini söyledi. Cem Örnekol geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen 8. inci Avrupa Halk Oyunları yarışmasında üstün performans gösteren jüri, hakem ve organizatörlere teşekkür ederek, gelecek yıllarda daha büyük organizsyonlar ile kültürümüzün önemli bir  parçası  olan halk oyunlarını yeni nesile aktarmaya devam edeceklerini söyledi. 

Eski THOF başkan yardımcısı Sami İşel, Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol’un halk oyunlarına verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti. Halk oyunlarının yaşayan en canlı kültür hazinesi olduğunu ifade eden İşel, gelecek yıl daha büyük etkinler ile genç nesillerin halk oyunlarına olan ilgisinin artacağını ifade etti. 

Tübil başkanı Erol Daldaban, Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol’a katkılarından dolayı plaket hediye etti. Ziyaretin sonunda birlikte fotoğraf çekinildi