25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Almanya’da 23 Nisan Baden-Baden’de Kutlandı

BW-HABER Baden-Baden 4 Mayıs 2019

Almanya’nın Baden-Baden kentinde kutlanılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ilgi büyük oldu. Alman Theoder-Heuss Okulu bahçesi ve salonunda düzenlenen etkinlikte Baden-Baden Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Demirel yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara, emeği geçenlere teşekkür etti. Kemal Demirel, ‘ 23 Nisan çocuklarımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün bir hediyesidir. Bu hediye tüm dünyadaki yetim ve mazlum çocuklaradır aynı zamanda.’ dedi.

Theoder-Heuss Okulu Müdürü Wolfgang Sennhenn, öğrenme zorluğu yaşayan öğrencilerin olduğunu ve bu öğrencilere bir çok imkan verildiğini ifade etti. Müdür Sennhenn, Hauptschule’yi bitirerek bir meslek edinme imkanı olduğunu, bunun yanında eğitimini devam ettirerek daha iyi meslek ve imkanlara kavuşabileceklerini söyledi. 13 ve 15 yaş arası öğrencilere etik derside verdiğini söyleyen Sennhenn diğer ok uldan gelenlere

Sunuculuğunu Ebru Elevli ve Selin Boog’un yaptığı etkinlik İstiklal Marşı ve Alman marşının okunmasıyla başladı. Türkçe dersi öğretmeni Mehmet Can Süzer katılanlara teşekkür konuşması yaptı. Öğrenci Meliha Güler İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu, Steinbach Türkçe dersi öğrencileri Türkmen Kızı oyunu ile büyük alkış aldı.

23 Nisan programına katılan ASİP Genel Başkanı Sedat Demir, vatandaşlarla bir araya geldi. Demir öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Demir okul müdürü Wolfgan Sennhenn’den okulda bulunan Türk öğrencilerinin durumu konusnda bilgi aldı.
Öğrenci Zelika Zeynep ‘Bayrak Şiiri’ ni ezbere okudu, ardından Bühl Alyos Schreiber okulu öğrencileri koro olarak şarkılar ile etkinliğe renk kattı. Ve yine aynı okuldan öğrenciler kültürümüzün en öenmli şahsiyetleri, Hacivat ve Karagöz tiplemeleri ile tam puan aldı. Türkçe öğretmeni Şehri Kılıç ‘Davul Şov’ ile etkinlikte farklılık kazandırdı.
Hügelsheim Flamenko grubu sahne gösterisinin ardından, Lichtenau Türkçe dersi öğrencileri özel kıyafetleriyle ‘Katibim Dansı’ gösterisini yaptı. Baden Oos okulu öğrencisi Sena Demirel ‘Benim Adım Öğretmenim’ şarkısını başarılı bir şekilde seslendirdi.

Steinbach öğrencileride ‘Çayda Çıra’ oyunu ile kültürümüzün vazgeçilmez folklorünü sergiledi. Öğrenci Sudenaz Erdoğan ‘ İzmir Marşı’ nı tüm katılımcılarla birlikte bayrak eşliğinde söyledi. Baden-Baden Real öğrencileri ‘Zeybek’ oyunu ile efelerin kurtuluş savaşındaki rolünü bir kez daha bizlere hatırlattı.
Amine Keskin, ‘ Orda Bir Köy Var Uzakta’ şarkısınıseslendirdirirken, Theoder Heuss öğrencileride Keklik oyunu ile sahne aldı.Baden -Baden Okul Aile Birliği Türk Sanat Çocuk Korosu mini bir konser verdi.
Programın sonunda Yüksel Demirel, okul müdürü Wolfgang Sennhenn’e katkılarından dolayı bir buket çiçek takdim etti. Yüksel Demirel programın sonunda tüm öğrenci ve programı hazırlayanlara başarılarından dolayı teşekkür etti.