26/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

KATÖD Mebşure Taşkın’ı Konuk Etti

IMG_7334


BW-HABER      Karlsruhe


Karlsruhe Başkonsolos Yardımcısı Mebşure Taşkın üniversite öğrencilerinin konuğu oldu.

1955 yılından bu yana Almanya’da faaliyet gösteren en köklü Türk Derneği Karlsruhe Türk Öğrenci Derneği KATÖD 28 Nisan Perşembe Karlsruhe OAB’ne ait toplantı salonunda “Çay Akşamı” düzenledi.

KATÖD başkanı Elektronik Haberleşme Master öğrencisi Samed Topal (24),  Karlsruhe Başkonsolosluğunun himayesinde düzenlenen Alman otomotiv endüstri devi Mercedes Firmasının gezisini değerlendirdi. KATÖD Kasım ayında diğer dünya otomotiv devi Porsche marka araçların üretildiği fabrikayı gezmeyi planlıyor.

KATÖD öğrenci derneğinin çay akşamının bu ayki konuğu Karlsruhe Başkonsolosu Yardımcısı Mebşure Taşkın oldu. Mebşure Taşkın bir süre üniversite öğrencileri ile sohbet etti. Mebşure Taşkın Karlsruhe Başkonsolosluğu olarak, üniversiteli gençleri desteklediklerini ve üniversite eğitimine büyük öenm verdiklerini söylediler. Mebşu Taşkın ” Gençler bizim için çok önemli,  bunun yanında en eski öğrenci derneği olarak varlıklarını devam ettirmelerini önemsiyor  ve anlamlı buluyoruz. Gençlerimizin her zman yanındayız ve onları desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

KATÖD derneği her ay düzenledikleri “Çay Akşamı” nda farklı bir konuk ağırlıyor.