24/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Kermes Alaturka 10 uncu Yaşında

IMG_7137


BW-HABER        Durlach


Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Durlach Fatih Camii’nde düzenlenen 10. uncu Kermes Alaturka festivalinin açılış programına katıldı. Gürkan Avcı, Durlach Fatih DİTİB Camii’ni ziyaret ederek,  kermes çalışmaları hakkında bilgi aldı. Fatih Durlach DİTİB Camii din görevlisi Murat Bozcu, açılış Kur’an- Kerim tilavetinden sonra Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı selamlama konuşması yaptı, konuşmasında Avcı, Türkiye Cumhuriyeti Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak gençlere yönelik bir çok kursların bulınduğunu söyleyerek ” Biz istiyoruz ki gençler Almanya’da dilini maneviyetini kültürünü unutmasın, bu nedenle 26 başlıkta kurslar var. Almanca kursundan tutun, Türkçe okuma yazma kursuna kadar, hangisini istiyorsanız bize müracat edin size açalım.” dedi.

 

Durlach Fatih Camii başkanı Coşkun Kalaz’da konuşmasında, kermes Alaturkanın hazırlanmasında emeği geçen Gençlik, Kadın kolarına, DİTİB yöneticilerine teşekkür etti. Kalaz 10 uncu kez düzenlenen Kermes Alaturka’nın Türk – Alman dostluğuna büyük katkısı olduğunu söyledi.

Gürkan Avcı 10. uncu Kermes Alaturka’yı gezdi. Avcı bir süre çocuklar ile oyunlar oynadı, park alanına satış reyonu açan esnaf ile sohbet etti. Gürkan Avcı, Fatih camii gençlik ve kadın kollarının tüm kurs ihtiyaçlarını karşılamayı arzu ettiklerini söyledi.  Avcı; Fatih Camii’nde büyük bir genç potansiyelinin bulunduğunu söyleyerek burada gençlere yönelik kurslar açmak istediklerini söyledi.

Durlach Fatih Camii’nde  4 gün sürecek olan Kermes Alaturka’da folklor grupları, çocuk dansları, ünlü müzik grupları, sanatçılar katılacak. 4 gün dolu dolu geçecek olan Alaturka kermeste birbirinden güzel yiyecek stantlarıda sizleri bekliyor.

 IMG_7352


IMG_7149


IMG_7162


IMG_7353


IMG_7157


IMG_7154


IMG_7121IMG_7104


IMG_7082