26/07/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Başkonsolos R. Cem Örnekol Çok Net Uyardı


IMG_0440


BWHABER         Karlsruhe


Karlsruhe Başkonsolosu R. Cem Örnekol, Ermeni tasarısı ile ilgili yaptığı konuşmada haklı davada haksız duruma düşülmemesi uyarısında bulundu. Örnekol Karlsruhe’de Ramazan İftar programında yaptığı konuşmada Alman Federal Meclisi tarafından kabul edilen soykırım kararını kabul etmediklerini söyledi.

Karlsruhe Başkonsolosu R. Cem Örnekol geçtiğimiz hafta Mannheim kentinde  Alman Sosyal Demokrat partililerin olduğu iftar programda “Sayın Schmid ve Başkan Kurz, Almanya’nın hoşgörüsünden bahsediyor. Burada yaşadıklarımız bunun böyle olduğunu söylemiyor. Irkçı saldırılar son dönemde arttı. İslam ve Türk fobisi de bizi endişelendiriyor” sözlerini sarf etmiş deyim yerideyse adeta ayar çekmişti.

Federal Meclisin aldığı karara verilen tepkilerin demokratik kurallar içinde verilmesi gerektiğini söyleyen Cem Örnekol, ” Sizlerinde yakından takip etmiş olduğunuz Almanya Federal Meclisi 2 Haziran’da bilimi ve uluslararası hukuku hiçe sayarak  bir karar almıştır. Almanya’da yaşayan 3 milyondan fazla bir kısmı Almanya vatandaşı, Almanya Türk toplumunu bu konuda ki görüş ve değerlendirmelerini hiçe saymıştır.”

Halkların Arasında ki İlişkiye Zarar Veriyor. Bu Kararı Tanımıyoruz.

Cem Örnekol bu karra ile iki halkın arasında ki ilişkinin düzelmesine yardımcı olmayacağını söyleyerek, “Belkide en kötüsü  yüzyıllarca barış ve dayanışma içnde yaşamış olan Türk ve Ermeni  halkları arasında ki ilişkilerin düzelme çabalarına zarar vermiştir. Bunlar bizi derinden incitmiştir. Tabiyatıyla bu kararı kabul etmiyoruz. Almanya Türk toplumuda bu konuda ki haklı mücadelesinde demokratik tepkisini hukuk temelinde ortaya koymaya devam edecektir. Ancak bu mücadeleye verilebilecek en büyük zarar demokrasi ve tartışma kültürü ile bağdaşmayan davranışlar içerisinde olmaktır.” dedi.

Tepkide Sağduyulu Olun

Dolayısıyla Federal Meclisin aldığı karara gösterecek olan haklı tepkilerimizde sağduyumuzu kaybetmeyelim, demokratik kurallar içerisinde hareket edilmesi burada yaşayan insanlarımız arasında bölünmelere karşılıklı kırgılıklara yol açılmaması gerekmektedir.