25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Karlsruhe Korosuna Yeni Katlımlar

img_2050


haber-haber

Karlsruhe  3 ARALIK 2016


KORİST SAYISI 35 OLDU !

 

Sergilediği başarılı performanslarla göz dolduran Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından desteklenen, Karlsruhe Türk Müziği Korosu yeni üyeleriyle çalışmalarına başladı. Yapılan başvuru ve seçmeler sonunda Karlsruhe Üniversitesinden yeni bir çok öğrenci katıldı.
Koroya katılmak isteyen yeni 15 genç adayla birlikte korist sayısı 35’e yükseldi.  Şef Bahri Eğribaş gözetiminde Müzik Öğretim Görevlisi Naim Sahiloğlu’nun katılımı ile  Karlsruhe Türk Müzik Korosu iki grup halinde 35 korist çalışmalara başladı.  Etkinlik ve özel günlerde verdiği konserlerle adından söz ettiren Karlsruhe Türk Müziği Korosu , bünyelerine kattığı yeni ekip arkadaşlarıyla daha da güçlendi.

Karlsruhe Eğitim Ataşesi , Ataşelik bünyesinde koroya katılan yeni KATÖD Üniversite öğrencilerini tebrik eederk, yeni taze kan geldi geldiğini söyledi.  ”  Türkü bilmeyen Türk’ü bilmez. Yani Türkülerimizle şarkılarımızla  sizler  bizim o elzem, kadim, o erdemli , o gerçekten o çok mücesses, çok yüce ve insanlık yararına çok güzel işler yapmış, çok büyük bir medeniyet kurmuş ve bütün insanlığa kardeşçe misafirhane, dostça muamele etmiş, o büyük medeniyetin torunları olduğunuzu, bu şarkılar ile, bu türküler ile, bu müzik eserleriyle sizler ruhlarınızda zihin dünyalarınızda hissedecekleriniz, algılayacaksınız. Amacımız dilimizi, kültürümüzü müzik ile şarkılar ile öğretmek talim ettirmek tedris ettirmek. ” dedi.

Karlsruhe Türk Müziği Korosu Derneği yöneticisi Ahmet Ceylan yeni katılımlar ile 35 korist ile yeni dönem çalışmaların başladığını belirtti. Ceylan, Karlsruhe OAB salonunda yapılan ve iki gruptan oluşan çalışmalar hakkında bilgi verd. ” Karlsruhe Eğitim Ataşeliğinin  destekleri ile koro çalışmalarımız devam ediyor. Yakın bir zamanda koro çalışmalarımızı bir konserle taçlandıracağız. Koromuza ilgide destekte memnuniyet verici. Yeni katılan arkadaşlarımızıa bir kez daha hoşgeldiniz diyorum. ” dedi.

2014 senesinde kurulan Karlsruhe Müzik Korosu Derneği, koro çalışmalarını 35 koristle birlikte Karlsruhe Okul Aile Birliği Salonunda,  Cumartesi ve Pazar günleri saat 18:00’de düzenliyor. Koro farklı bir çok tarzda Türkçe Müzik seslendiriyor.