24/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Bayram Şenliği Tadında Kültür Şöleni

BW-HABER

Karlsruhe 3 Temmuz 2017


Almanya’nın Karlsruhe kentinde DİTİB Merkez Cami ilk defa Bayarm Şenliği düzenledi.  Bu yıl birincisi düzenlenen şenlikte  bilgi yarışmaları, şiir okuma yarışmaları yapıldı, ilahiler okundu. Şenlik kapsamında etkinliğin yapıldığı Merkez Camii’nde , geliri hayırlı hizmetlerde kullanılmak üzere kermes düzenlendi. 

Karlsruhe DİTİB Merkez Cami başkanı Lütfü Azal ilk defa düzenlenen bayram şenliğinin büyük ilgi gördüğünü bundan sonrada düzenleneceğini söyledi. Azal, ” Bayramların Avrupa’da da artık heyacan içinde kutlandığını görüyoruz. Bizlerde yeni nesile bayram heyecan ve coşkusunu verebilmek, Avrupalı Türklerin birlik ve beraberliklerini göstermek adına Ramazan Bayramı sonunda bir bayramlaşma şenliği düzenledik. Alman komşularımızında katılmasıbizleri ayrıca memnun etti. Şenliğin yanısıra Türkçe şiir ve bilgi yarışması düzenleyerek çocuklarımızın bilgi ve becerilerinin ne kadar üst seviyede olduklarını gördük.” diyen Azal, şenliğin hazırlanmasında özellikle bayanların  gayretlerine teşekkür etti.

Bayram şenliğinin birinci günü düzenlenen şiir yarışmasına katılan 10 çocuk, ezbere okudukları bayrak temalı şiirler  büyük beğeni kazandı. Yarışmanın sonunda, Karlsruhe Merkez Cami  din görevlisi Enes Kaleağası, Bruchsal DİTİB din görevlisi Hasan Kaymak ve eşinin yer aldığı komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonunda; Ela Nur Salar birinci, Ensar Arslan ikinci, Havza Nur Şahin üçüncü oldu. Özel ödül ise 2 yaşındaki Vera Arslan’a verildi. 

Enes Kaleağası, şiir ve bilgi yarışmasının çocukların Türkçesini geliştireceği gibi vatan ve millet sevgisinide artırdığını kaydetti. Hasan Kaymak’ta kermeslerin, bayramlaşmaların, yarışmaların çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi.

Bayram Şenliğnin ikinci gününde düzenlenen bilgi yarışmasında ise 26 sorudan tamamını bilen Havza Nur Şahin birinci olurken, Ensar Arslan ikinci, Esma Ak üçüncü oldu. Bilgi yarışmasında İslam, tarih ve genel bilgiler soruldu. 

Bayramlaşma şenliğinde yemek stantlarının yanı sıra çocuklar içinde eğlenceler düzenlendi. Çocuklarlardan kurulan Merkez Cami İlahi Grubuda birbirinden güzel ilahileri ile bayram şenliğine renk kattılar.