25/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Tuğçe ve Selim Hayatlarını Birleştirdi

BW-HABER 

Karlsruhe / Bruchsal


 

Karlsruhe’de yaşayan Kırşehirli Fadime ve Şeref Tıraş’ın kızı Tuğçe ile Bayburtlu Saliha ve Tahir Bulunmaz çiftinin oğlu Selim  hayatlarını birleştirdi.

Bruchsal La DİVA Düğün Salonunda düzenlenen muhteşem bir düğünle evlenen genç çifti eş, dost ve akrabaları yalnız bırakmadı. Düğüne STK temsilcileri, iş adamları, Türkiye’den misafirler, çok sayıda seçkin davetli katıldı. Karlsruhe’nin tanınmış iş adamı Tahir Bulunmaz’ın, Bayburt geleneklerine uygun davul zurna eşliğinde ‘gelin alma ‘ merasimi Karlsruhe’de büyük ilgi uyandırdı. 

Davul zurnayla ile halay eşliğinde  ‘ gelin alma ‘ geleneğinden sonra, Bruchsal  La Diva düğün salonuna geçen davetlileri burada da davul-zurna karşıladı. Grup Ersoy’un şarkıları ile ilk danslarını yapan genç çiftlerin  mutluluklarına katılan davetliler, bol bol Ankara havası oynadılar. Karlsruhe’nin tanınmış sanatçısı Adil İpek’de sevilen şarkılarıyla geceye renk kattı. Gecede kafkas halk oyunları sahne alırken, 7 katlı pasta kesiminin ardından davetliler genç çiftlerle bol bol resim çektirdiler. 

Düğünün ardından genç çift balayına Antalya’ya gitti.