20/04/2024

BW News

Nachrichten aus der Welt

Türkçe Rüya Görün

IMG_6411q

BW – HABER          KRAİCHTAL 

Türkçe Dersine katılım olumlu yönde…

” Türkçe rüya görmenizi, Türkçe düşünmenizi istiyoruz.” diye sözlerine başlayan, Türkçe için mücadele veren Eğtim Ataşesi Gürkan Avcı hafta sonu yaptığı 620 km lik ”Eğitim Yolu”ndan  sonra Kraichtal Okul Aile Birliği Veli toplantısına katıldı.

Kraichtal OAB tarafından düzenlenen toplantıda ” Türkçe’yi iyi bilen Almanca’yı da iyi konuşur .” diyerek, Kraichtal’da ki velilere seslenen Avcı, ”Benim dedem Türkmüş dememek için, çocuklarınızı Türkçe dersine gönderin. İki dilli yetişen çocuklar daha zeki oluyor.Daha başarılı oluyor.” diyerek, evde de Türkçe konuşulmasını istedi. Avcı, evde, dışarda Türkçe konuşun, çocuklarınızda bu kültürü öğrensin dedi.

IMG_6435q

Katılım Artırılmalı

Avcı, Türkçe kitap alınmasını ve okunmasını istedi. Avcı ” Hatta bu konuda yardımcı olalım, kitapları biz hediye edelim. Türkçe kampanyamız ile Türkçe dersine katılım olan %20 yi aşmak istiyoruz. Bu oran çok düşük. Çocuklarınıza iyilik yapın ve Türkçe dersine gönderin şuanda Baden bölgesinde 170 öğretmen görev yapmakta. Dünya’nın hiç bir ülkesi böylesi büyük bir organizasyonu gerçekleştiremez.” dedi. Avcı çocukların artık Almanya’da artık yönetici konumuna gelmeleri gerektiğini ifade ederek, ”  Büyük bir medeniyetin temsilcileri olarak şunu bilmeliyiz ki, bizim medeniyet faydalı olmaktıktır.” dedi

Kraichtal kasabasında velilerin büyük ilgi gösterdiği veli toplantısında hazır bulunan Türkçe dersi öğretmeni Aydın Keskin, Türkçe dersine katılımın ” Haydi Türkçe Konuş Benimle” kampanyası ile artış gösterdiğini belirterek, Eğitim Ataşeliğinin verdiği desteğin önemli rol oynadığını ifade etti.

IMG_6373q

Türkçe Dersi Seçmeli Olsun

Kraichtal Okul Aile Birliği başkanı Deniz Demir, ” 9 köyün 5 inde Türkçe dersi veriliyor. Bölgemizde Türkçe dersine katılımın artması için Eğitim Ataşemiz Gürkan Avcı bey ile çok iyi bir çalışmamız var. Bizim en önemli isteğimiz Türkçe dersinin artık Alman okul sisteminde seçmeli ders olmasıdır. ” diyerek konu ile ilgili atılacak adımları destekleyeceklerini ifade etti . Gürkan Avcı konu ile ilgili olarak ” Konu ile ilgili çalışmalar var. Bizde bu çalışmaları STK lar ile birlikte destekliyoruz.” dedi.

Ziyarete Karlsruhe Eğitim Ataşeliğinden Mehmet Güzel, koordinatör öğretmen Kazım Yılmaz katıldılar.

IMG_6397q

Başarılı Öğrencilere Hediye

Kraichtal Türkçe sınıfı öğrencilerinden  Elif Dinik (12)  ve Miraç Çayiç (10) Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı tarafından ödüllendirildi. Markgrafen-Werkreal Okulu öğrencisi Elif Dinik sınıf birincisi olması ve Grundschule Landshausen öğrencisi Miraç Çayiç (10) İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuması nedeni ile ödüllerini Gürkan Avcı’nın elinden aldılar.

Pogramın sonunda Kraichtal OAB üye ve öğrenci velileri ikramda bulundular. Veliler ve Kraichtal OAB görevlileri karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

IMG_6377q